STEAM Residency

STEAM in Oulu on verkosto, jossa kaupungin päiväkodit ja koulut tekevät yhteistyötä kaupungin eri toimijoiden, eri oppilaitosten sekä yritysten kanssa. Tavoitteena on kehittää toimintakulttuuria ja tuoda oppilaille erilaisia, monialaisia oppimisen mahdollisuuksia jokaisen lapsen ja nuoren arkeen. Yhtenä osana verkoston toimintaa meillä on kansainvälinen yhteistyö, joka on käynnistynyt vuonna 2021 portugalilaisen Aveiron kaupungin kanssa. Yhteistyö on syntynyt osana Oulu2026-hanketta. Aveiro on yhtenä ehdokkaana kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2027.

Etsimme osaksi tätä yhteistyötä taiteilijaa, joka olisi halukas tekemään yhteisprojektin oululaisen opettajan, oppilaiden sekä aveirolaisen opettajan, oppilaiden ja taiteilijan kanssa. Seuraava haku käynnistyy syyskuun 2023 aikana. Infoamme asiasta lisää piakkoin!

Aiemmat Residency-projektit

Ensimmäinen residency-projekti tehtiin Oulun ja Edinburghin välillä. Oulusta projektiin osallistui taiteilija Miia Kettunen sekä Yli-Iin koulun opettaja Sari Sälevä. Lue projektista lisää.

Toinen projekti toteutettiin Oulun ja Aveiron välisenä yhteistyönä. Oulusta mukana oli TaikaBox ry. sekä Laanilan koulun opettaja Terhi Sainio. Projektin lopputulemana syntyi video otsikolla ”Connectiveness”.

Kevään 2023 projekti toteutettiin niin ikään Oulun ja Aveiron välisenä yhteistyönä. Meidän kaupungistamme mukana tässä projektissa olivat Soiva Siili ja Madekosken koulun 4A-luokka. Projektin lopputuotoksena syntyi laulu. Musiikin sävellys ja sanoitus on lasten ja Soivan Siilin Kyöstin ja Markuksen käsialaa. Videolla soittavat Soiva Siili, Ismo Koskela sekä oppilaat itse tekemillään soittimilla. Musiikin äänittämisestä vastasi Ismo Koskela. Animaation ovat tehneet oppilaat yhdessä opettajansa Soile Ohtamaan kanssa. Täältä pääset kuuntelemaan upean Vuodenaikalaulun sekä katsomaan animaation. 

Täältä pääset tutustumaan Mun Oulun tekemään juttuun STEAM Residencystä.