STEAM Residency

STEAM in Oulu on verkosto, jossa kaupungin päiväkodit ja koulut tekevät yhteistyötä kaupungin eri toimijoiden, eri oppilaitosten sekä yritysten kanssa. Tavoitteena on kehittää toimintakulttuuria ja tuoda oppilaille erilaisia, monialaisia oppimisen mahdollisuuksia jokaisen lapsen ja nuoren arkeen. Yhtenä osana verkoston toimintaa meillä on kansainvälinen yhteistyö, joka on käynnistynyt vuonna 2021 portugalilaisen Aveiron kaupungin kanssa. Yhteistyö on syntynyt osana Oulu2026-hanketta. Aveiro on yhtenä ehdokkaana kulttuuripääkaupungiksi vuodelle 2027.

Etsimme osaksi tätä yhteistyötä taiteilijaa, joka olisi halukas tekemään yhteisprojektin oululaisen opettajan, oppilaiden sekä aveirolaisen opettajan, oppilaiden ja taiteilijan kanssa.

Hakuaika seuraavaan Residencyyn päättyy ma 16.1.2023. Hakemukset lähetetään osoitteeseen paula.vorne@nullouka.fi Lisätietoja Paula Vorne, p. 040 573 9503 tai paula.vorne@nullouka.fi

Korvaus taiteilijalle projektista on 4000€ sekä materiaalikustannukset (max. 2500€). Korvaus sisältää n. 20 h työskentelyä koululla sekä teoksen suunnittelun, yhteistyöpalaverit ja tuotantotyön.

Lue lisätietoa ja ohjeita täältä.

Aiemmat Residency-projektit

Ensimmäinen residency-projekti tehtiin Oulun ja Edinburghin välillä. Oulusta projektiin osallistui taiteilija Miia Kettunen sekä Yli-Iin koulun opettaja Sari Sälevä. Lue projektista lisää.

Toinen projekti toteutettiin Oulun ja Aveiron välisenä yhteistyönä. Oulusta mukana oli TaikaBox ry. sekä Laanilan koulun opettaja Terhi Sainio. Projektin lopputulemana syntyi video otsikolla ”Connectiveness”.