Lapset metsässä nuotion äärellä.

Syksyn kuulumisia

STEAMin jalkautuminen kouluun ei ole mahdollista ilman johdon tukea. Kuuden pilotti-koulun rehtorit tekivät upeita töitä Oulun Yliopiston Fab Labin tiloissa syys-ja lokakuussa. Kyse ei ollut pelkästä valaisimien tai tarrojen valmistamisesta, vaan prosessiin tutustumisesta ja keskustelusta. Miten tällainen työskentely voisi olla osa koulupäivää? Alla olevat videot avaavat hieman päivien antia. Ylempi video on lyhennetty versio englanninkielisillä teksteillä.
Ennen varsinaisia opettajien työpajoja, päätimme pitää STEAM-Hackathon päivän. Muutama viikko ennen Hackathonia pidimme pienen lämmittely Pre-Hackathonin. Ihan kylmiltään ei siis tarvinnut sulkeltaa aiheeseen. Päivä oli todella antoisa. Alla olevassa videossa lyhyt kooste.
STEAM-Hackathon 1.11.18
Tämän jälkeen käynnistyivät opettajien työpajat, joista Kati Pitkänen ja Iván Sánchez Milara ehtivät pitää kaksi ennen joulua. Keväälle jää vielä neljä päivää. Pidimme pienet STEAM-pikkujoulut 17.12. Fab Labissä. Paikalla oli Samuli Halonen kertomassa siitä miten päätyi tekemään omia soittimia.
Monenlaista on siis mahtunut matkalle. On ollut todella antoisaa saada olla mukana tässä. Keväällä näemme tällä porukalla seuraavan kerran Yli-Iin Learning Studion avajaisissa 15.1. Iltapäivä osuudessa näkyy myös STEAM. Sinne ainakin muutama STEAM-opettaja on luvannut tuoda jotain projekteja näytteille. Innolla odotan niitä. Sosiaalisessa mediassa löytyy paljon materiaalia tästä meidän matkasta #steaminoulu-merkinnällä. Hyvää joulun jatkoa ja onnellista uutta vuotta, kun sen aika koittaa. terveisin Arto Niva TVT-kehittäjäopettaja Oulun kaupunki Sivistys-ja kulttuuripalvelut