Jouluisia kuvia Steamin Norssi-vierailusta

STEAM-kuulumisia Oulusta

Paljon on ehtinyt taas tapahtua. Opettajien työpajat jatkuivat tammikuussa ja viime viikolla oli taas hyvää keskustelua ja paljon hienoa työskentelyä Oulun Yliopiston Fab Labissa. Uusimmat kuulumiset löytyvät sosiaalisesta mediasta lähinnä Instagramin ja Twitterin puolelta merkinnällä #steaminoulu.
STEAM-opettajan työ
Arviontityökalu?
Vuosi 2019 saatiin hienosti käyntiin Yli-Iin Learning Studion avajaisissa tammikuun puolessa välissä. Iltapäivän osuutena olivat STEAM-messut ja teema vilahteli päivän mittaan monessa paikassa. Paljon hienoja juttuja oli näytteillä ja oli mukava päästä tutustumaan Learning Studioon. Mukana oli monta hyvää puhujaa ja kuulimme innostavia puheenvuoroja. Parhain oli ehdottomasti koulun entisen oppilaan kasvutarina. Verneri Karvonen kertoi miten STEAM-henkinen tekeminen ja oppiminen innosti ja sai miettimään tulevaisuuden näkymiä ihan uudella tavalla. STEAMin toiminnallisella tekemisellä on hyvinvointia lisääviä vaikutuksia ja se auttaa ehkäisemään syrjäytymistä.
Värkkäämön puolella oli myös monenlaista näytillä. Erityisen hienoa oli nähdä Ylikiimingin koulun messuständi ja päästä juttelemaan Armi Jokitalon kanssa designista ja miten sitä voi opettaa koulussa. Näin päästään laajentamaan STEAMiä luontevasti yrittäjyyskasvatuksen puolelle. Meillä on asioita hautumassa. Kiitos Yli-Iin väki ja kaikki osallistuneet. Todella hieno ja inspiroiva päivä! Pidimme viime perjantaina STEAM-ohjausryhmän kokouksen Oulun Normaalikoululla. Käydessämme läpi kuulumisia oli upeaa huomata se into, jolla tätä kehittämistyötä tehdään. Pääsimme hieman katsomaan myös mitä Norssilla on meneillään.
Norssin kierroksella

Kannattaa seurata julkaisuja ja tulla webinaariin kuulolle ensi tiistaina 26.2. klo 14.00. Allekirjoittanut kertoo puolessa tunnissa lisää ja raottaa samalla mitä on luvassa ITK:n työpajassa keskiviikkona 20. maaliskuuta. Kannattaa ilmoittautua!

Arto Niva TVT-kehittäjäopettaja Oulun kaupunki

Linkit:

https://itk-konferenssi.fi/webinaarit https://ohjelma.itk-konferenssi.fi/event/steam-opinpolku-102/register