Intoa ja iloa Oivaltamosta

Tervehdys varhaiskasvatuksen STEAM-hulinoista! Oulun kaupungin varhaiskasvatus on kuluneen lukuvuoden aikana hypännyt mukaan STEAMin innostavaan maailmaan. Intoa ja iloa Oivaltamosta hankkeeseen valittiin neljä varhaiskasvatuksen yksikköä, joiden kanssa aloitettiin yhteistyö alkuvuodesta 2022. Henkilöstö perehdytettiin STEAM-pedagogiikkaan sekä Oivaltamojen varustamiseen ja laitteisiin. Oivaltamot, eli varhaiskasvatuksen STEAM maker space -tilat rakentuvat syksyllä 2022 päiväkoteihin. Oivaltamo voi olla tilojen ja tarpeen mukaisesti joko kiinteä huone tai esimerkiksi liikuteltavat kärryt.

Intoa ja iloa Oivaltamosta hanke osallistui keväällä 2022 Amazing North & Toolcamp -tapahtumaan. Hanketta esiteltiin Pop up työpajan merkeissä opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille. Intoa ja iloa OIvaltamosta työpajan keskeisiksi elementeiksi nostettiin leikki, luovuus ja rakentelu. Pop Up työpajaan lapset ja nuoret saapuivat ideoimaan ja rakentelemaan yhdessä tai erikseen siltoja tarjolla olevista yksinkertaisista materiaaleista. Valmiit sillat sijoitettiin viereiseen ”jokimaailmaan”. Jokimaailman keskiössä oli leikin ja STEAM-pedagogiikan kohtaaminen.