AMAZING NORTH 2024

tieteen, taiteen ja teknologian kautta kohti kestävää huomista – yhdessä tehden

Oulun Energia Areena, 21.–22. toukokuuta 2024.

Tervetuloa Pohjois-Suomen suurimpaan ja merkittävimpään kasvatus- ja opetusalan STEAM-aiheiseen tapahtumaan. Tapahtuma tarjoaa monipuolisen kattauksen tekemistä ja kokemista tieteen, taiteen ja teknologian alueilta niin lapsille ja nuorille kuin kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille sekä muille tapahtumassa vieraileville.

Huom! Tämä sivu on näytteilleasettajille. Osallistujaksi voit ilmoittautua täällä: Amazing North 2024 (supervoimia.fi)

Amazing North yhdistää alueen yritykset, organisaatiot sekä lapset ja nuoret STEAM-pedagogiikkaa apuna käyttäen. Tapahtuma kokoaa yleisöä laajasti eri puolilta Suomea ja tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden verkostoitua, oppia ja inspiroitua.

Tapahtuman suojelijana toimii futuristi, tietokirjailija ja Sävelkellon keksijä Perttu Pölönen. Hän on opiskellut tulevaisuuden teknologioita Piilaaksossa, perustanut koulutusalan yrityksen Myanmariin ja kirjoittanut kolme kirjaa. MIT Tech Review on nimennyt Pölösen Euroopan 35 lupaavimman innovaattorin joukkoon.

Perttu Pölönen (kuva: Jarkko Mikkonen)

Amazing North on ilmainen näytteilleasettajille ja osallistujille.
Tapahtuma on avoinna molempina päivinä klo 9–15.

Katso tapahtuman ohjelma täältä

Ilmoittaudu näytteilleasettajaksi

AMAZING NORTH faktaa

4000+

tapahtumakävijää

30+

näytteilleasettajaa

Puheenvuoroja, työpisteitä, demoja, vuorovaikutusta, verkostoitumista, näkemistä, kokemista, keskustelua, oppimista ja innovointia
— ilman jäykistelyä ja joutavaa pönötystä —

Ilmoittaudu, osallistu ja tule näytteilleasettajaksi

Olittepa yritys, yleishyödyllinen organisaatio, järjestö, yhteisö tai taiteilija, voitte olla osa Amazing North-tapahtumaa. Tavoitteena on toiminnallisuuden kautta kertoa lapsille ja nuorille tulevaisuuden työtehtävistä Suomessa. Näytteilleasettajat pääsevät lasten ja nuorten pariin kertomaan osaamisestaan ja tavoitteistaan.

Millaisia työtehtäviä ja ammatteja organisaatiossa on? Miten näihin ammatteihin opiskellaan? Millaisia palveluita ja innovaatioita teillä tuotetaan? Kuulette miten lapset ja nuoret näkevät ja kokevat toimintanne ja pääsette vastaamaan heidän kysymyksiinsä. Tulkaa mukaan kokemaan nuorten voima ja STEAMin tarjoamat oppimisen mahdollisuudet.

Lapset ja nuoret ovat voimavara, joita kannattaa kuunnella ja osallistaa.

1. Valitse alta messuosastosi koko ja ilmoittaudu

Paketti S

messuosaston koko 2×3 m

Paketti M

messuosaston koko 5×5 m

Paketti L

messuosaston koko 5×10 m

2. Amazing North -organisaatio on yhteydessä sinuun

ja voitte keskustella muista tarjolla olevista osallistumisoptioista:
työ- ja demopajat, esittelyt, puheenvuorot, jne.

Tarpeen tullen voit myös olla suoraan yhteydessä yhteyshenkilöihimme Paulaan tai Maikkiin.

AMAZING NORTH -yrityskokemuksia

Atea

Atealla on ilo toimia yhteistyökumppanina Oulun kanssa. Teemme yhteistyötä niin tuotteiden kuin niiden jalkautusten osalta. Oulun asiantunteva sivistystoimen henkilökunta testaa laitteita ja ohjelmistoja sekä miettii niiden käytön soveltuvuutta sekä teknisesti että pedagogisesti. Tämä on hyvin tärkeää tietoa yrityksille, jotka tuotteistavat välineitä ja järjestävät koulutusta sekä konsultaatiota.

Itse Amazing North -tapahtuma on huikea mahdollisuus nähdä ja kokea lopputuotokset, joita oppilasryhmät ovat valmistaneet. Ratkaisukyky, yhteistyö, yrittäjyyskasvatus, monialaisuus ja syntyneet innovaatiot ovat muutamia asioita, joita tämän huikean päivän aikana tulee huomaamaan. Myös Uudet lukutaidot tulee tehokkaasti esille päivän kokonaisuudessa. On todella hienoa seurata, kuinka digitaalisia laitteita voidaan hyödyntää tehokkaasti ja pedagogisesti järkevästi. Myös muiden yritysten kanssa käytävät keskustelut avaavat yhteistyön mahdollisuuksia. Amazing North -tapahtuma kuuluu siis Atean tapahtumien vuosikelloon ja pidämme sitä erittäin mielenkiintoisena ja tärkeänä päivänä.

Suosittelen Amazing North -tapahtumaa jokaiselle yritykselle, joka haluaa ymmärtää paremmin, mitä digitalisaatio voi parhaimmillaan olla koulumaailmassa.

Janne Konttinen
Advisor, Education

Tevella

Amazing North on tarjonnut yrityksellemme ikkunan STEAM-pedagogiikan maailmaan käytännössä. On upeaa nähdä kuinka vahvaa lasten ja nuorten innostus, ilo ja tekemisen meininki STEAMin parissa on. Tämä vahvistaa yrityksemmekin intoa jatkaa STEAM-tuotteiston tarjoamista asiakkaillemme.

Tapahtumassa pääsee myös tutustumaan erilaisiin toimijoihin ja muihin yrityksiin, sekä voi oppia lisää STEAM-pedagogiikasta esimerkiksi tapahtuman puheenvuoroja kuunnellen. Yrityksemme verkostot ovatkin vahvistuneet Amazing Northin myötä mukavasti.

Tapahtumassa näemme kuinka STEAMiä voidaan toteuttaa mm. meidän tuotteidemme avulla ja saamme samalla tietoa tuotetarpeista oman valikoimakehityksemme tueksi. Tevellan Opi kanssamme -slogan tulee eläväksi!

Tämä tapahtuma on STEAM-pedagogiikan näköalapaikka kaikille STEAMistä kiinnostuneille yrityksille.

Suosittelemme lämpimästi osallistumista.

Sari Kärkkäinen
Avainasiakaspäällikkö

Microsoft

Olemme Microsoftina osallistuneet Oulun kaupungin järjestämään Amazing North -tapahtumaan jo usean vuoden ajan. Tämä on ollut monestakin syystä meille merkittävä tapahtuma. Ihan keskeisintä on ollut mahdollisuus päästä näkemään innokkaiden lasten ja nuorten oppimisen iloa. Työni puolesta merkittävää on ollut nähdä ja kokea, mitä moderni ja oppilaita osallistava pedagogiikka parhaimmillaan on.

Lämpimästi suosittelen muitakin yrityksiä mukaan tähän päivään. On helppoa yhtyä tekoälyn perusteluihin: ”Tapahtuma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia uutta, verkostoitua ja tutustua uusiin teknologioihin”.

Vesa Äyräs
Industry Executive

Jo mukana

Katso AMAZING NORTH 2022 after movie

Ota yhteyttä

Maikki Manninen

Kehittäjäopettaja
Sähköposti: maikki.manninen(at)ouka.fi
Puhelin: 040 614 9138

Paula Vorne

STEAM-koordinaattori
Sähköposti: paula.vorne(at)ouka.fi
Puhelin: 040 573 9503