STEAMin esittelyä ITK:ssa

Oulussa on tehty paljon töitä STEAMin parissa ja tällä viikolla ITK:ssa tuon työn hedelmiä esiteltiin työpajassa ja esityssalissa.

Keskiviikkona höyrykonetta käynnisteltiin kello 10 salissa 36. Työpajan tarkempi kuvaus löytyy linkin takaa.

Aika meni kuin siivillä kun pajaan osallistujat pääsivät kokemaan STEAMin kädet savessa. Paljon hienoja töitä nähtiin. Todettiin myös se, että matkahan tässä on se tärkein juttu. Liikaa ei kannata tuijottaa lopullista tulosta, vaan sitä mitä kaikkea prosessin aikana opittiin.

Työpajan diat löytyvät alta.

Perjantaina iltapäivällä minulla oli ilo päästä seuraamaan Yli-Iin koulun Emilia Hiltusen ja Ville Sillanpään esitystä heidän matkastaan STEAMin parissa. Tarkempi kuvaus linkin takana.

Ville Sillanpää ja Emilia Hiltunen ITK:ssa oman esityksen jälkeen

Paljon työsarkaa STEAMin parissa on edessä ja erityisesti yläkoulun lukujärjestykseen sen sovittaminen ei ole läpihuutojuttu. Se ei tarkoita, etteikö se olisi tehtävissä. Asiasta olen joitakin hyviä avauksia kuullut tuoreeltaan ja jään innolla odottamaan niiden jalkautumista elokuussa.

Kannattaa seurata kirjoittelua ja sosiaalista mediaa. Merkinnällä #steaminoulu löytyy paljon postauksia Instagramissa ja Twitterissä.Osa kouluista availee omia kanaviaan, esimerkiksi @yli_iin_varkkaamo ihan tuoreeltaan. Myös Ylikiimingin ja Rajakylän kouluilla löytyy hyviä teemaan sopivia kuvia Instasta. Saattaa sieltä muiltakin löytyä:)

STEAM on osoittautunut varsinaiseksi runsaudensarveksi. Hyvin nopeasti löytyy yhteys yrittäjyyskasvatukseen. Kiertotalous ja kestävä kehitys sopivat myös todella hyvin toimintaan. Olemme päässeet todistamaan hyvinvointia lisääviä vaikutuksia, esimerkiksi syrjäytymistä ehkäisevänä toimintamallina. Se innostaa monenlaisia oppilaita ja motivoi usein myös niitä, jotka eivät löydä perinteisestä koulun toiminnasta tarpeeksi tarttumapintaa. Avasin näitä asioita hieman viime kirjoituksessa.

Jos mielenkiinto heräsi tai tuli mieleen kysymyksiä, ole rohkeasti yhteydessä. Allekirjoittaneelta ja pilottikoulujen rehtoreilta saat lisätietoa ja kylässäkin saa tulla käymään.

terveisin

Arto Niva

TVT-kehittäjäopettaja

Oulun kaupunki

Linkit: